Utrecht

Appartementen

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

Aantal woonlagen

2

Verwarming

Wartmepomp

Dakterras

Tuin

Balkon

Ja

Schuur/Berging

Ja

Algemene informatie

DSL 24

In het hart van de naoorlogse wijk Hoograven realiseert MultiProp 8 bijzondere en duurzame appartementen in de voormalige Ariënsschool aan de Duurstedelaan 24 te Utrecht. Het schoolgebouw in de Utrechtse wijk Hoograven wordt circulair getransformeerd naar 8 gasloze en Plus-Op-De-Meterwoningen (POM), waarbij nadrukkelijk wordt gelet op wooncomfort en gezondheid voor de eindgebruikers.

De gemeente Utrecht heeft het voormalige schoolgebouw in 2017 aan Multiprop verkocht middels een openbare inschrijving. MultiProp, gespecialiseerd in de renovatie en transformaties van bestaand vastgoed naar woningen, behaalde bij de inschrijving in september van vorig jaar op basis van duurzaamheid (40%), financieel bod (40%) en behoud van de karakteristiek van het gebouw (20%) de meeste punten. Het gebouw is geen beschermd monument maar dient op verzoek van de gemeente Utrecht vanwege zijn bijzondere typologie (portaalschool) en als onderdeel van de naoorlogse wijk Hoograven behouden te blijven met een fysieke functiewijziging naar wonen. Een belangrijk uitgangspunt van de gemeente bij de herontwikkeling van de Ariënsschool is mens- en milieuvriendelijk bouwen, ook wel duurzaam bouwen genoemd.

MultiProp Vastgoed Ontwikkeling heeft in samenwerking met Architectenbureau Ruben Wennekers een circulaire en bijzonder duurzame transformatie voorgesteld naar 8 luxe energiezuinige appartementen. Hierbij is de oorspronkelijke baksteengevel in het zicht gelaten en worden de markante erkers in de voorgevel behouden. Ook de entrees aan de achterzijde en de bestaande dakvorm blijven in hun oorspronkelijke vorm. Aan de achterzijde zijn ondergeschikte uitbouwen ontworpen voor de appartementen op de begane grond. De bovenzijde van de uitbouwen dient tevens als terrassen voor de appartementen daarboven die bovendien onder de kap extra leefruimte krijgen middels entresols.

Op het gebied van duurzaamheid wordt dit project een uniek voorbeeld voor duurzaam transformeren van bestaand vastgoed naar woningen. Het project DSL24 krijgt een ongekend hoge gemiddelde GPR-score van 9,2 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Ook op het gebied van energiezuinigheid heeft MultiProp afgesproken om alle appartementen zowel gasloos als Plus-op-de-Meterwoningen te maken met een EPC van maar liefst -0,43 middels hoogwaardige isolatie, 128 PV-panelen en 64 thermische PVT-panelen in combinatie met 8 warmtepompen. Henri Poel, directeur van MultiProp: “Met dit project willen we laten zien waar MultiProp toe in staat is als het gaat om circulair en duurzaam renoveren en transformeren waarbij eindgebruikers energiezuinig, comfortabel en gezond kunnen leven in vernieuwd vastgoed.”

De 8 appartementen gaan naar verwachting in het 1e kwartaal van volgend jaar in verkoop waarbij kopers in het 2e kwartaal van 2019 hun woningen al kunnen betrekken. Het project is gefinancierd door de ABN AMRO in samenwerking met het Energiefonds Utrecht, die in de provincie Utrecht bedrijven en instellingen financieren met vooruitstrevende energieambities. Direct Advies Duurzaam is verantwoordelijk voor het installatieontwerp en Cagerito voor alle duurzaamheidsambities en de te behalen GPR-score. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door Fundamentum Real Estate.

Start verkoop:

Geplande oplevering:

Adres:

Duurstedelaan 24 Utrecht
Utrecht

Soort woning:

Appartementen

Bouwjaar:

Vraagprijs:

Reageer op deze woning

Bekijk de foto's

Bekijk huis op funda